utworzone przez Justyna Markowska | gru 30, 2015 | Drugie Życie Żywności - Pomysły na wykorzystanie produktów
Jeśli ktoś mówi o zdrowym alkoholu, to najpewniej ma na myśli wino. Nie można jednak pominąć faktu, że wino zawiera alkohol, który dla organizmu człowieka jest po prostu trucizną. W takim razie, pić czy nie pić to wino? Pamiętam, że w trakcie studiów pewne badanie...
utworzone przez Justyna Markowska | gru 16, 2015 | Drugie Życie Żywności - Pomysły na wykorzystanie produktów
Woda jest podstawowym składnikiem organizmu człowieka, potrzebnym niemal w każdym procesie, który w nim zachodzi. Niestety, bycie odwodnionym, to powszechna sprawa, bo nie ma w Polsce jeszcze kultury picia wody. Nie przebywam tak dużo w skupiskach ludzkich jak kiedyś,...
utworzone przez Justyna Markowska | gru 2, 2015 | Drugie Życie Żywności - Pomysły na wykorzystanie produktów
Która z nas myśląc kiedyś o zdrowym śniadaniu, nie pomyślała o płatkach śniadaniowych i szklance soku pomarańczowego? Te pierwsze już dla coraz większej ilości osób nie są synonimem zdrowego i lekkiego śniadania. To dobrze. A co z sokami? Być może słyszałaś nawet...
utworzone przez Justyna Markowska | lis 18, 2015 | Drugie Życie Żywności - Pomysły na wykorzystanie produktów
Kupić możesz wiele różnych rodzajów herbat. Jedne z nich są mniej pożądane niż inne. O jednych mówi się, że mają właściwości odchudzające, o innych że odwadniają organizm. Jak jest naprawdę? Na pewno słyszałaś, że herbata zielona pomaga w zwalczaniu dodatkowych...
utworzone przez Justyna Markowska | lis 4, 2015 | Drugie Życie Żywności - Pomysły na wykorzystanie produktów
Niezwykle miło mi jest poinformować, że w listopadzie i grudniu rozpoczyna się nowy cykl na łamach Fabryki Zdrowia. A jeszcze milej mi jest napisać, że nie prowadzę tego cyklu sama, tylko razem z Moniką z bloga Nie marnuję. Monika zajmuje się poszukiwaniem sposobów na...