utworzone przez Justyna Markowska | Wrz 1, 2015 | TOP 100 produktów, które musisz mieć w kuchni
Bez niego nie obejdzie się żadne ciężko strawne danie. Ale majeranek nie tylko ułatwia trawienie, także skutecznie maskuje zmniejszony dodatek soli. Fasolka po bretońsku, grochówka czy pieczona wieprzowina. Co mają ze sobą wspólnego? Nieodłącznym elementem każdej z...
utworzone przez Justyna Markowska | Sie 25, 2015 | TOP 100 produktów, które musisz mieć w kuchni
Myślisz, że w składzie suszonych owoców znajdują się jedynie one? Niestety, jesteś w błędzie, ale nie martw się, dzisiaj zdradzę Ci, jak wybierać i spożywać suszone owoce, żeby działały na Twoją korzyść. Bo korzyści mogą przynieść Ci całe mnóstwo! O owocach suszonych...
utworzone przez Justyna Markowska | Sie 18, 2015 | TOP 100 produktów, które musisz mieć w kuchni
Wbrew pozorom przeciętny Polak wcale nie je za mało ryb. Mieści się w minimum, jakie zalecają dietetycy. Czy dla zdrowia całej populacji dalej powinniśmy zachęcać do zwiększenia ich spożycia? Niekoniecznie. Dietetycy zalecają, aby spożycie ryb wynosiło ok. 200-300 g...
utworzone przez Justyna Markowska | Sie 12, 2015 | TOP 100 produktów, które musisz mieć w kuchni
Pyszne, czerwone maliny za chwilę będą tylko wspomnieniem. Radzę, jak najlepiej wykorzystać ich wszystkie cenne właściwości. W malinach warto zwrócić uwagę na trzy jej składniki. Choć ten ostatni raczej powinnam nazwać częścią, a nie składnikiem… Po pierwsze...
utworzone przez Justyna Markowska | Sie 4, 2015 | TOP 100 produktów, które musisz mieć w kuchni
Każdy kto myśli, że polska kuchnia jest taka tucząca i tłusta, powinien pomyśleć o białym serze. Ale pewnie o tym chudym? Otóż wcale nie… Ser twarogowy, którego w skrócie będę nazywała również twarogiem, to sztampowy produkt polskiego przemysłu spożywczego....
utworzone przez Justyna Markowska | Lip 27, 2015 | TOP 100 produktów, które musisz mieć w kuchni
Lipiec co prawda już się kończy, ale to doskonały miesiąc, żeby włączyć do swojej diety świeżą cukinię! No właśnie, cukinię czy kabaczka? A może i jedno, i drugie. Mam wrażenie, że cukinia jest trochę pomijana. Lubimy intensywnie fioletowego bakłażana, ale nad zwykłą...